Ny student

Hej nya studenter!

Vad kul att du har valt att studera på Uppsala Universitet till världens kanske viktigaste yrke. Som ny student finns det en mängd saker du behöver tänka på, det blir väldigt mycket att ta in på kort tid och därför har vi sammanfattat det vanligaste och kanske viktigaste du kan behöva.


Studentkårer

Uppsala Universitet har 6 stycken studentkårer. Dessa är extremt viktiga eftersom det ger oss studenter möjligheten att påverka vår utbildning. Kårernas främsta uppgift är att bedriva studiebevakning och de har ett stort inflytande inom universitetet. Du som ämneslärarstudent kommer att gå under Uppsala teknolog och naturvetarkår när du pluggar naturämnen och Uppsala Studentkår under de 3 pedagogikterminer du läser. För att få mer information om deras arbete går det att läsa mer på:

http://utn.se

https://www.uppsalastudentkar.se/


Nationer

Uppsala har 13 studentnationer som erbjuder allt från härliga frukostar till klubbar och boende. För att kunna komma in på nationerna behöver du vara medlem i minst en.

För att bli medlem i en nation besök https://uppsalastudent.com/ eller gå till nationens kansli och skriv in dig.

Nationernas kalendarium: https://uppsalastudentbostad.com/nationsguiden/calendar


Boende

Har du ännu inte fixat hunnit fixa boende så finns det olika alternativ att välja på. Är du involverad i någon av mottagningarna kan du få hjälp med att hitta  ett tillfälligt boende. Här följer de vanligaste sidorna, utöver dessa finns en mängd grupper på facebook där folk hyr ut i andrahand.

 

Uppsala bostadsförmedling har ett stort utbud på både vanliga och studentlägenheter.

http://bostad.uppsala.se/

 

Heimstaden hyr ut korridorsrum i flogsta, de lottar ut rummen vilket gör att du inte behöver ha stått i kö länge.

http://heimstaden.com/student-uppsala/

 

Uppsalas nationer har samlat alla sina bostäder på nedanstående länk. Kontakta din nation för att ställa dig i kö.

http://www.nationsgardarna.se


 

 

 

Uppdaterad: 18 augusti, 2021