Nyhetsbrev september 2019

Hej allihopa! 

 

Nu har plugget dragit igång och jag hoppas att alla har haft en härlig sommar och en bra start på höstterminen! Här kommer terminens första nyhetsbrev avseende september månad!

Styrelsen och sektionen: Styrelsen skulle självklart vilja börja med att välkomna alla nya studenter till Uppsala Universitet och att det är superkul att du valt att plugga till lärare!

Än så länge har styrelsen haft ett möte nu denna termin där vi diskuterat lite vad som komma skall under hösten. Där inkluderar bland annat vad för aktiviteter och samarbeten vi har inplanerade som du kan hitta längre ner. Vi har även diskuterat införskaffningen av styrelsetröjor, jobbat med den eviga jakten av ett förråd och lottat ut LärNats bil till rebusrallyt. Vår första sittning med BÄR var även igår vilket blev en härlig succé, kul att se att alla kommer bli riktigt sköna panchisar!! Något vi även STOLT vill presentera är vår nya hemsida!! Kika gärna in på den genom att klicka HÄR. 

FUM: Den 24:e och 25:e september var det FUM 2019:4, det första FUM med vår kårs nya ledningsgrupp! För er som är lite nya och kanske inte har stenkoll på vad FUM är så är det vår kårs (UTN:s) fullmäktige. Det består av representanter från alla sektioner/program som bestämmer om vad kåren får och inte får göra i stort sätt. Dessa sammanträden sker ungefär sex gånger per år och är kårens högst beslutande organ (läs mer om FUM här). Hur som haver, på senaste FUM tillsatte vi en till person till UTN:s styrelse!! Just nu är de fortfarande en person kort så om man känner sig sugen att söka kan man få mer information 

genom att kontakta info [at] utn.se för mer info! Kårens fokusfrågor valdes även för året och år kommer de vara internationalisering och tillgänglighet.

Mottagningar: Både MFK- och GB-mottagningen är nu över och hoppas att alla, reccar som andra engagerade, hade det superkul!! Ännu är det inte helt slut på det roliga då det är reccegasque/ettphest nu den 5:e oktober på norrlands. Hoppas vi ses där!!! 

Roliga saker och save the date: Förutom den härliga sittningen igår har våra fina klubbmästare kaffet och koppen inför hösten! Nedan finner du lite bra save-the-date datum att hålla koll på!

2/10 - Plugghäng från 15:00 i klassrum 2247 på ITC! Kom och plugga med andra medlemmar och få GRATIS FIKA!! Facebookeventet

13/10 - Paintball med Fyskam och LärNat! Det efterlängtade samarbetet med Fyskam och LärNat är äntligen här och detta i form av lite vänskaplig beskjutning!! Om man är sugen att hänga med behöver man fylla i formuläret HÄR senast imorgon (söndag). Mer info i eventet!

15/10 - Föreläsning med Anne Berg klockan 17:30 i sal Å2001 på ångströmslaboratoriet! Föreläsningen kommer att handla om hur elevers bakgrund påverkar hur de pluggar vidare (en bättre sammanfattning hittar du även här i eventet). Denna föreläsning är i samarbete med Genius som du kan hitta mer info om här!

17/10 - Cykelsittning mer info kommer snart!! HETT tips är att hålla utkik på vår facebook/insta/hemsida ;)

 

Hälsningar,

 

Elvira Andersson

Vice ordförande LärNat